Close
Dromen

Dromen

Wanneer het niet zo lekker gaat vind ik het soms fijn om te denken aan dromen. Dromen voor ooit. Niet voor nu, niet voor over een week. Het is geen doel, het is een droom. 

Dromen zijn voor mijn minder eng dan doelen. Met dromen hoef je minder. Minder concreets, in elk geval. Ondanks dat ik van mening ben dat je gelukkig wordt wanneer je je dromen naleeft, denk ik niet dat het voor mij noodzakelijk is om mijn dromen direct waar te maken.

Op dit moment geven mijn dromen me namelijk zo enorm veel angst, stress en spanning dat ze me niet gelukkig maken. Niet wanneer ik mezelf druk op leg. Wel wanneer ik ze mag zien als dromen, voor later. Het leek me best leuk om mijn dromen eens met jullie te delen.

Een van mijn dromen is het hebben van een eigen huisje/appartementje. Ik vind het heerlijk om via woningsites te zoeken naar een appartement, ook wanneer ik hier helemaal niet naar op zoek ben. Ik hoop ooit wel echt op mezelf te kunnen gaan wonen. Ik snap dat er veel bij komt kijken, zeker met angst, maar ik hoop dat dit eens kan lukken!

Een andere droom die ik heb is het bezoeken van New York. Ik ben hier al eens geweest, in 2010. Toen was ik er met 4th Of July en ik kan je vertellen dat was drúk, haha. Het was ook minstens 40 graden elke dag. Het was nog steeds heel erg gaaf, maar ik denk dat ik nog meer zou kunnen genieten als het geen nationale feestdag is en iets minder warm. Ik heb trouwens wel Justin Bieber op een meter of 500 afstand gehad! Super hè? ;) Ik ben overigens in slaap gevallen voordat zijn optreden begon. Hoe zijn optreden was kan ik je dus niet vertellen.

Het krijgen van een kindje is ook een droom van me. Of dit mogelijk zal zijn weet ik niet. Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Eerst maar iemand ontmoeten hè.. haha. Nee, op dit moment zie ik al dat soort dingen totaal niet zitten, maar ik hoop ooit, op een dag.. Niet alleen te zijn. Dat lijkt mij mooi.

De grootste droom die ik heb is dat ik op een dag een fijne dag kan hebben, met minder angsten. Dat is mijn grootste droom. Helaas dus wel gerelateerd aan angsten. Ik wilde liever dat geen van deze dromen angst-gerelateerd waren, maar ja. Niet mogelijk.

Nog een droom die ik stiekem heb, maar niet echt uitspreek (maar nu wel op mijn blog zet.. ehh..) is de droom een boek te schrijven. Waar dit boek over zal gaan? Geen idee. Aan de ene kant lijkt het me mooi mijn ervaringen om te zetten in een boek, maar of dit mensen zal aanspreken weet ik niet. Ik denk het eigenlijk niet. Al sinds ik een jong meisje ben schrijf ik graag verhalen. Door mijn kamer heen liggen overal schriften volgeschreven met verhalen. Heel erg leuk om terug te lezen. Ik hoop er ooit iets mee te doen. Niet perse met deze verhalen, maar wel met ‘een verhaal’. Ooit zal ik een goed verhaal bedenken, dat nog niet bestaat. Hoop ik. Daar droom ik van.

Op dit moment word ik in al mijn dromen tegengehouden door angst. Dat is zonde, maar het is niet anders. Ik ga er op dit moment niet keihard mee aan de slag, simpelweg omdat het mij te veel spanning oplevert en mij vreselijk ongelukkig maakt. Wie weet komt er een dag dat ik iets met mijn dromen kan. Ik hoop het! :-)

Waar droom jij van?

Liefs

21 thoughts on “Dromen

 1. Spijtig dat angsten de bovenhand nemen in iemands leven… Zelfs de gedachte om je dromen waar te maken, maken je angstig. Dit is vreselijk irritant, niet waar? Ook nog even belangrijk om te melden: iedereen ervaart zijn problemen anders, zeg ik altijd. Maar er zijn wel mensen die ‘dezelfde’ problemen, zoals angstig zijn, verdrietig zijn, etc. Dus lang verhaal kort: als je een verhaal zou schrijven, zal er een publiek zijn, aangezien de meesten onder ons erkenning (of het gevoel van niet alleen zijn) zoeken.

 2. Wat naar voor je. Erg vervelend dat je dromen worden belemmerd door je angsten. En over je boek, laat je niet tegenhouden om te te schrijven. Misschien heb je gewoon heel veel talent en wordt je een bestseller :-)!

  1. Haha, wie weet! Je zult het wel merken, haha, of ik ooit in de boekhandel te vinden ben met een boek!

 3. Ik vind het wel knap dat je durft te dromen, ik doe dat – positief naar de toekomst kijken – eigenlijk alleen als ik écht goed in m’n vel zit. Maar voor jou is het ongetwijfeld ook een stukje ‘hoop’. Mooie dromen heb je, ik hoop echt dat je ze ooit mag verwezenlijken. Een boek schrijven is ook wel een stiekeme droom van mij (naast op mezelf wonen et cetera, maar daarbij heb ik meer het idee van “dat gebeurt toch wel” en dus is het niet echt een droom… Oeps?), maar inderdaad: dat plot vinden, haha.

  1. Het uit huis gaan op wat voor manier dan ook komt inderdaad normaal gesproken ook wel gewoon. :-) Dat is niet iets waar je je normaal gesproken echt druk om hoeft te maken (behalve misschien rondom financiën en zo). Ik snap goed dat dat geen ‘droom’ is voor je!

   En dat plot… Ooit zal het er komen, misschien, hoop ik, haha.

 4. Prachtig dat je zo kunt genieten van dromen. Ik vind het wel spijtig om te lezen dat het verwezenlijken van jouw dromen wordt tegengehouden door de angsten. Hopelijk keert het tij langzamerhand en worden veel van jouw dromen vervuld! :)

  Het rondneuzen naar huizen vind ik ook altijd ontzettend leuk. Even binnen kijken bij anderen, inspiratie op doen, haha. Op dit moment droom ik dan ook over het nieuwe huis van mijn vriend en mij. Het duurt nog een hele tijd, maar ik kijk er echt naar uit!

 5. Ik slaap de laatste tijd heel diep en wordt dan meerdere keren per nacht wakker. Alle keren herinner ik m’n droom, en telkens is het weer een heel ander gevoel waarmee ik wakker wordt. Zo bizar wat een droom met je kan doen.

 6. Je hebt hele mooie dromen en wat zonde dat dit tegengehouden wordt door angst. Ik hoop heel erg dat de angst op een dag minder voor je zal zijn, zodat je deze dromen kan najagen.

 7. Wat een mooie dromen heb jij. Een eigen boek is ook een droom van mij. Toevallig ben ik er al mee bezig. Het wordt een simpel en duidelijk zelfhelp boek. Ik ben al op de helft! :)

 8. Ook van New York en een eigen boek! Mijn droom om met minder angst door het leven te gaan, is gelukkig werkelijkheid geworden. Ik hoop voor jou ook snel! x

 9. Dromen zijn mooi en dromen hoeven niet, dat is inderdaad ook wel fijn. Geen concreet plan, gewoon een soort wens. Soms is ergens naar uitkijken eigenlijk misschien wel leuker dan hetgeen zelf. Dus vooral blijven dromen en dromen blijven maken. Dat maakt dat je ergens kunt komen. Want dromen zijn verlangens, verlangens kun je voor werken om er te komen. Uiteindelijk denk ik dat je veel van deze dromen wel waar zult kunnen gaan maken. Tot die tijd zeker blijven dromen. xx (want je dromen zijn mooi,vind ik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: