Close
Doomsday: is dit het einde?

Doomsday: is dit het einde?

Eens in de zoveel tijd wordt het einde van de wereld weer aangekondigd. Doomsday is al zo vaak aangekondigd in de tijd dat ik besta. Ik zou me er inmiddels niet druk meer om moeten maken. 

Ik heb een hele duidelijke herinnering aan ‘doomsday’. Ik zat in groep 6, geloof ik. We hadden op school dat jaar op woensdagmiddag een soort activiteit. We gingen naar de schooltuintjes. In mijn klas zat een hele slimme jongen. Hij was veel bezig met allerlei dingen over sterren, het heelal en nog meer van dat soort dingen. Ik herinner me nog dat hij hardop praatte. Ik weet niet meer hoe hij er ineens bij kwam, maar hij zei ineens iets tegen de juffrouw. Hij vertelde haar dat over x jaar de wereld zou vergaan. Er zou een komeet tegen de aarde knallen en de wereld zou vergaan. Ik weet nog dat ik direct héél erg bang werd. Ik begon te huilen en de juf snapte natuurlijk niet direct waarom. De andere kinderen hadden er namelijk geen moeite mee.

Ik probeerde uit te leggen wat me bang had gemaakt (de opmerking van de jongen). De juf ging naar de jongen en legde uit dat hij met zulke opmerkingen moest oppassen. De jongen snapte niet goed waarom: “het is toch gewoon zo???”. Dat maakte mij natuurlijk nog meer overstuur, haha.

Mijn tweede herinnering aan doomsday is 2012. In 2012 was het ‘einde der tijden’ natuurlijk ook aangekondigd, dat weten veel mensen waarschijnlijk nog wel. Hoe het precies zat weet ik niet. Ik heb er niet te veel over opgezocht (mocht je me van informatie willen voorzien, doe maar niet :P). Het heeft mijn leven wel enorm beïnvloed. Ik ben na de havo niet naar het vwo gegaan door de aankondiging van 2012. Ik durfde het niet aan. Wat als de wereld inderdaad verging? Dan had ik mijn hele leven alleen maar op de middelbare school gezeten, dat wilde ik niet! Tot zover mijn verstandige keuzes. Maar ja, zoals je misschien wel weet, als je veel angst hebt maak je niet altijd de meest verstandige keuzes.

Nu las ik weer iets over een aangekondigde doomsday. Ik ga er wederom niet veel over lezen en ik ga er ook niet meer dan dit over delen. Simpelweg omdat ik er zelf heel angstig van word. Als er nog iemand angstig van wordt wil ik niet de angst van diegene aanwakkeren. Vandaar.

Nu is de vraag een beetje.. Wat kan ik hiermee? Volgens mij niet zo veel. Ik word heel erg angstig van het nieuws. Er zijn een aantal dingen uit het nieuws waar ik graag over zou schrijven, maar waar ik simpelweg niet over dúrf te schrijven. Zo eng vind ik het. Moet ik dan maar niet meer naar het nieuws kijken? Dat lijkt me niet goed. Ik wil niet wereldvreemd worden door mijn angsten. Het nieuws is nu eenmaal de realiteit. De realiteit is eng. Dat is nu eenmaal zo.

Toch vind ik het naar dat ik regelmatig niet slaap (of alleen bij mamma in bed), omdat ik zo angstig ben geworden door het nieuws. Ik ben heel erg benieuwd of jullie ook angstig worden van het nieuws. En zo ja, hoe jullie daarmee omgaan? Is jouw angst net zo groot als die van mij? Dat je besluit maar niet door te gaan met school omdat het hele 2012-gedoe je zo angstig maakt? Ik ben heel benieuwd hoe je daar mee om gaat!

Heb jij tips voor mij? Zou je het nieuws van je televisie bannen? Of zou je juist heel erg veel informatie over alles opzoeken?

Liefs

(Klein vraagje: zou je hieronder ook niet hele uitgebreide verhalen over waarom deze keer wél echt is of iets dergelijks willen ophangen? Bedankt! :-))

39 thoughts on “Doomsday: is dit het einde?

 1. Wat naar voor je! Dat lijkt me echt niet leuk te zijn voor je. Ik raad je aan om naar het nieuws te blijven kijken, anders word je zoals je zegt: wereldvreemd. Je gaat het zeg maar ‘vermijden’ (ja ik ben de juiste persoon die dat zegt, maar goed). Wat je dan kan doen is het opschrijven van wat, waarom en hoe je je voelt. Best wel moeilijk want dan word je er ook mee geconfronteerd. Máár het werkt wel degelijk, anders zit het in je hoofd rond te spoken en voel je je er alleen maar ellendiger door. Geef het een kans: schrijf erover. Als het niet lukt, dan heb je toch geprobeerd om in de ogen van angst te kijken. En dat is een hele stap vooruit.

  1. Haha, je mag best zeggen dat ik niet moet vermijden hoor. Dat zeg ik zelf ook regelmatig tegen mensen en dat is vrij hypocriet, maar maakt niet dat anderen (die zelf vermijden) het niet tegen mij mogen zeggen. :-)
   Het opschrijven wat ik voel en waarom vind ik altijd vrij lastig. Niet zozeer omdat ik het confronterend vind, maar meer omdat ik niet het idee heb dat het me helpt helaas. Ik heb dit met therapie heel veel moeten doen en ik kon alles prima opschrijven, maar dan? Dan niets meer.. Dat vind ik erg lastig!

 2. Ah ik ben wel echt blij dat ik niet de enige ben haha. Ik hen namelijk echt een gruwelijke hekel aan het nieuws en ik kijk en lees het dan ook niet. Ik vind dat dat geen toegevoegde waarde meer heeft en als er echt iets belangrijks is hoor je dat vanzelf wel op fb;p Maar ik word wel vaak intens verdrietig als ik me weer besef Hoe verrot de wereld eigenlijk is en ik kan daar maar geen vrede mee hebben,om die reden probeer ik voor mezelf zo weinig mogelijk leed te veroorzaken. Ik leef veganistisch, koop alleen 2e hands mijn spullen, ruim buiten de troep op van mensen etc. En ik kijk wel veel documentaires over wat echt waar is want geloof me, wat er in het nieuws staat hoeft niet perse waar te zijn!

  1. Ik lees en kijk ook niet heel bewust het nieuws. Het is bij mij vooral dat als ik dingen op FB voorbij zie komen, dat dat eigenlijk de schokkende en verontrustende berichten zijn. Daardoor raak ik helemaal in paniek door het extreme nieuws, terwijl dingen als ‘patiënten in ziekenhuis verhuisd’ ook berichten zijn die langskomen op het nieuws. Dat maakt dat ik het lastig vind om me af te sluiten van het nieuws. Ben overigens wel heel benieuwd naar die documentaires, haha. :-)

 3. Nieuws bannen is een optie. Ik heb het een jaar gedaan en als er echt dingen belangrijk waren dat vertelde Peter me dat wel. Dan kon ik enkel die teletekstpagina lezen. Peter houdt er ook rekening mee. Als hij een serie aan het kijken is en er komt toch meer geweld, agressie of seks in voor dan verwacht, dan neemt hij het op en zet hij de serie af. Ook al kijk ik er niet naar en zit ik ”alleen” maar in de kamer. Ik krijg er dan toch teveel van mij. Het heeft heel veel van mijn angsten weggenomen, dus het kan. Al die aankondigen over het einde van de wereld vind ik stiekem een beetje hilarisch. Ik geloof er echt helemaal niets van en word er dus ook niet bang van. Maar het nieuws ontvolgen kan dus wel degelijk. Mocht de koningin overlijden, geloof me, dat krijg je echt wel mee ;-)

  1. Het is zeker een optie, maar ik wil mijn moeder in die zin niet te veel beperken (ik zeg overigens niet dat jij Peter op een of andere manier hebt beperkt, ik denk dat het heel erg per persoon verschilt of iemand dat vervelend zou vinden). Ik weet dat je dingen wel meekrijgt, maar bijv. via FB lees je (ik) vaak juist de extreme en enge dingen, want dat zijn de dingen die mensen delen. Mensen delen niet het nieuws dat er een plaatselijk ziekenhuis gesloten wordt en de patiënten worden verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis. Even als voorbeeld hè. Daarom vraag ik me af of ik niet juist angstiger word van niets weten. Maar dat is natuurlijk niet te voorspellen.

 4. Wat naar dat je er zo angstig van wordt. Ik geloof niet zo in het einde, omdat inderdaad, het al zo vaak aangekondigd is en nooit gebeurd. Ik word er dan ook niet warm of koud van.
  Maar tis lastig als je er wakker van gaat liggen, of niet meer door naar school gaat. Ik denk juist dat het kan helpen door er wel over te lezen en dan te praten met mensen die het ook onzin vinden . Misschien weten zij je dan te overtuigen dat je niet bang hoeft te zijn.

  Het enige nieuws wat mij wel bang maakt is het terrorisme en de aanslagen erbij. Zal mijn theorie niet met je delen maar daar kan ik wel zorgen over hebben.

  1. Ik lees er inderdaad vaak wel over, maar vaak maakt dat me angstiger. Dan kan ik praten met zo veel mensen die het er niet mee eens zijn, maar mijn angst blijft bestaan. De punten ‘voor’ blijven in mijn hoofd altijd sterker. Daarom heb ik deze ‘Doomsday’ even besloten me af te sluiten van dit nieuws. Ik heb er korte stukjes over gelezen, maar niet zoveel als normaal. Wel lastig, wanneer je overal berichten voorbij ziet komen (fb, twitter, etc), maar ik heb het volgehouden, haha.

   Dat laatste wat je beschrijft is inderdaad iets waar ik ook vreselijk bang voor ben (waardoor ik o.a. nu niet naar disney ga, niet met de tram durf te reizen, etc.). Het is de angst waarover ik in mijn blogje schreef dat ik dat zo eng vind dat ik er niet eens over durf te schrijven.

   1. Ah okee, ja dan kun je het inderdaad beter mijden. Lastig dat je er zo daadwerkelijk last van hebt dat je dingen gaat vermijden. Heb je die angst wel eens tijdens je therapie besproken? Misschien kan hij je handvaten geven hoe ermee om te gaan

 5. Ik geloof zelf al jaren niet meer in doomsday. Ik wachtte altijd af en er gebeurde niks, dus hopelijk is dat nu weer zo :p Wel lastig dat jij er zelf wel zoveel last van hebt! Lijkt me heel moeilijk.

  1. Haha, laten we het maar hopen hè! En anders dat het zo snel gaat dat we er niks van merken, haha.

 6. Ik kijk/lees/luister persoonlijk zo min mogelijk nieuws. Het nieuws vertelt namelijk alleen maar wat er slecht gaat in de wereld, het is een eenzijdig beeld. Door het nieuws van vandaag de dag zijn mensen vaker bang terwijl de wereld veiliger is geworden. Ik denk dat je niet zo snel wereldvreemd zal worden als je voldoende mensen (online) blijft spreken :)

  1. Ik kijk ook zeker niet naar het 8 uur journaal, bijvoorbeeld. Dat helpt me niet. Het mensen blijven spreken is bij mij wel een beetje een probleem, haha! Online delen mensen (de mensen die ik ken..) toch vaak het schokkendste of meest enge nieuws is mijn ervaring. Dat geeft me dan weer een heel eenzijdig beeld, denk ik. Alleen maar al het extreem enge..

 7. Ik ben niet snel bang voor dingen als doomsday, maar trek me wel dingen in het nieuws snel aan. Ik kijk dus al heel lang geen nieuws meer, en heb niet het idee dat ik wereldvreemd ben geworden. Zoals gezegd: belangrijke dingen hoor je toch wel. En als je wel wereldvreemd wordt door geen nieuws kijken, dan ben ik liever wereldvreemd dan dat ik me druk maak om negatieve dingen waar ik niets aan kan veranderen, terwijl ik nooit de positieve dingen hoor omdat ik te druk ben met die negatieve dingen waar ik toch niets aan kan veranderen, en geen tijd heb om iets te doen aan de dingen die ik wel kan veranderen omdat nieuws van ver weg … Ik ga me bijna afvragen waarom ik wereldvreemd zou worden van geen nieuws kijken, ik heb eerder het idee dat je wereldvreemd wordt van nieuws blijven kijken als het zo’n invloed op je heeft. Ik zou dus zeggen: laat dat nieuws een tijd voor wat het is, belangrijke dingen hoor je toch wel, en richt je op de dingen die in jouw omgeving belangrijk zijn. Iets anders dan hóren dat er iets gebeurd is doe je toch niet.

  Voor doomsday ben ik totaal niet bang. Ik geloof wel dat de wereld ooit een keer verandert, dat we niet zo door kunnen gaan, maar niet dat we dat als mensen kunnen ‘vangen’ in een doomsday. En dan nog: ik ben opgegroeid in een Protestantse omgeving, met de woorden van Luther: ‘Als ik wist dat morgen de wereld verging, zou ik vandaag nog een appelboom planten.’ Dat werd vooral gebruikt door mijn moeder als we nieuwsgierig werden naar de kerkstromingen waar ze heel erg met het einde der tijden bezig waren, want dat fascineert toch wel. ;-) Als het goed is weten de mensen van wie je houdt dat dat zo is, en leef je je leven naar je eigen vermogen. Een doomsday verandert daar niets aan, en je leven wordt er niet fijner van als je daar steeds mee bezig bent; juist het tegenovergestelde. Eigenlijk net als met het nieuws: je kan het niet beïnvloeden.

  1. Maar dingen die je niet kunt beïnvloeden zijn niet perse niet eng. :P Ik kan zo veel niet beïnvloeden, maar vaak zijn dit wel dingen die mij heel erg angstig maken. Juist omdat ik een enorme controlfreak ben en overal controle over wil hebben. Als ik dat niet kan, word ik heel angstig.

   Ik zeg ook zeker niet dat jij wereldvreemd bent, dat was in elk geval niet mijn bedoeling. :-) Ik denk dat het voor mijzelf niet de manier is – het nieuws helemaal niet meer volgen (dus geen krant, geen nu.nl, geen tv etc).

   1. Weet ik toch gekkie, dat je dat niet zomaar vindt ;-) ik denk dat het bij jou misschien hetzelfde werkt als bij mij het over problemen schrijven op mijn blog, of zo? Enyweeyz, ik bedoelde vooral te zeggen dat je niet zo snel wereldvreemd bent als je geen nieuws kijkt – en dat niet om 8 uur voor de tv zitten dus een optie is. *knuffff*

    En ja, niet kunnen beïnvloeden is ook weer eng. Daarom probeer ik me juist ook te richten op wat ik wél kan, en al zijn dat kleine dingen, het is wel fijner dan kijken naar wat ik niet kan. En nee, mij lukt dat ook lang niet altijd, maar als het lukt werkt het wel.

    1. Niet om 8 uur voor de tv zitten gaat al goed, hihi. Nu nog focussen op de dingen die wel kunnen en waar ik wel controle over heb. Je bent lief, dankjewel. <3

 8. Ik weet niet of je echt elke avond om 20:00 voor de tv zit voor het nieuws, maar ik doe dat niet en hoewel dat niet per se uit principiële overwegingen is, scheelt het wel een stuk qua ‘angsten’. Ik vind het nieuws altijd wel interessant, maar ik word er vooral een beetje neerslachtig van omdat er zoveel redenen worden gegeven waarom deze wereld ‘kapot’ is. Dat zal ik zelf nooit ontkennen, maar dat weet ik ook als ik het belangrijkste nieuws gewoon af en toe hoor en het verder niet teveel ‘opzoek’. Ik denk dat je voor jezelf moet bepalen wat werkt, want je wilt uiteraard niet wereldvreemd worden, maar het nieuws is ook niet de énige manier.

  Heftig dat je keuzes baseert op Doomsday trouwens! In 2012 kan ik me het wel herinneren, maar ik ben er toen niet echt mee bezig geweest en toen het uiteindelijk niet gebeurde geloof ik nu al helemaal niets neer van die voorspellingen (dat deed ik eigenlijk al niet, omdat ik christen ben en geloof dat God zich niet laat voorspellen) v

  1. Het nieuws van 20.00 kijk ik eigenlijk nooit. Dat is te veel in een keer, haha. Ik lees af en toe iets als nu.nl of de krant. Dat scheelt inderdaad al wel tegenover elke dag het hele nieuws kijken. Maar het echt uit de weg gaan gaat me niet helpen en gaat ook niet lukken, want ik zit bijv. regelmatig rond het hele of halve uur in de auto met de radio aan en we luisteren dan vaak naar Radio 1. Daar praten ze nu eenmaal over actualiteiten en komt het nieuws voorbij. Om nu aan mijn moeder te zeggen dat ze dat niet meer aan mag hebben omdat ik er angstig van word voelt voor mij niet helemaal oké.

   Ik vind het mooi dat je er zo, vanuit je christelijke overtuiging, naar kunt kijken. :-)

 9. Als ik de baas zou zijn van het journaal dan werd het nieuws meteen een heel stuk positiever, de hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal :-)

  1. Ik zit trouwens even door te denken (sorry), is het een idee om in de auto oordopjes met muziek te dragen? Helemaal vermijden gaat natuurlijk niet, maar misschien helpt dat met minder ‘ondergedompeld worden’ ;-)

 10. Ik heb er in 2012 ook heel veel last van gehad. Ik telde af tot we dood zouden gaan. Achteraf klinkt dit zo debiel. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Nu las ik er inderdaad gisteren ook weer wat over. Ik denk dat we het maar over ons heen moeten laten komen en moeten genieten. Er kan immers altijd iets gebeuren (en daar staan we ook niet altijd bij stil en dat moeten we ook niet doen). We redden het wel Kim! Succes

  1. Naar dat jij er ook zoveel last van hebt gehad. :-(
   Ik sta wel bij veel dingen stil, dat er iets zou kunnen gebeuren, maar dat is inderdaad niet helpend. Voorzichtig zijn is oké, maar overdreven opletten helpt niet en veroorzaakt wellicht alleen maar ongelukken.
   Lief. <3 Jij ook veel succes!

 11. Ik snap heel goed dat dit je bang maakt. Ik probeer zulke dingen ook uit mijn hoofd ze zetten en me er niet mee bezig te houden, maar het spookt wel door mijn hoofd. Wat nou als het echt is? Ik zou er zelf niet mee stoppen voor school, maar ik begrijp jou wel! Tips.. Nee sorry. Ik hoop dat je er in de toekomst mee om leert gaan, want helaas wordt zulke onzin vaker verkondigt dan nodig.. X

  1. Hopen maar dat het nieuws ooit alleen nog maar dingen gaat verkondingen die 100% zeker zullen gaan gebeuren, hihi. :-)

 12. He wat vervelend dat het zoveel impact heeft! Ik kan wel verdrietig worden van het nieuws – maar het staat hier echt 5x per dag aan, waardoor ik er ook een soort van aan ben gewend. Over Doomsday? Daar geloof ik niet zo in. Het is nu al zooovaak aangekondigd. We zitten hier wel veilig :) en ze vinden vast wel een andere planeet waar we anders naartoe kunnen gaan haha!

 13. Ik voel je angst. Ik ben zelfs blij dat je hier iets over durft te schrijven. Want – jeetje: Ik dacht dat ik zo’n beetje de enige was die hiermee zat!

  Het heeft bij mij ontzettend lang geduurd voor dat ik me er een weg in wist te vinden. Maar – ik denk dat ik ‘m inmiddels gevonden heb door me te realiseren dat ik de wereld rondom me heen nog steeds kan beïnvloeden. Ik kan er nu nog steeds voor kiezen mensen te helpen naar elkaar luisteren. Ik kan er nu nog steeds voor kiezen mensen te helpen de haat naar elkaar te laten varen.

  Ik zag ooit een fragment op YouTube waarbij een persoon tegen een dictator in ging en [ doordat meerdere mensen toen ook hun mond durfden te openen ] hem al zijn macht afnam. Ik kan het fragment helaas niet zo gauw terugvinden. Maar – ik denk dat dit wel is hoe het werkt. Angst houdt – en dit bedoel ik niet gemeen; iedereen vindt dit eng – de maatschappij zoals hij is.

  Moed is niet het ontbreken van angst. Het is het besef dat iets belangrijker is dan die angst. Het is precies op dit dat me nu op de been houdt. ;-)

 14. Het is echt zo herkenbaar om bang te worden van dit soort dingen. Het lastige is dat je bijna ‘verplicht’ bent om het nieuws te volgen als je een beetje mee wilt zijn, maar het maakt je gewoon zo bang. Dit nieuws bijvoorbeeld durfde ik eerst niet open te klikken toen ik het las, toen ik het toch deed werd ik een beetje gerustgesteld door het artikel omdat ik de uitleg die er in stond niet echt geloofde, maar toch blijf ik bang, want wat als het nu toch gebeurt? Het nieuws is gewoon zo bangmakend en dat is lastig. :c

 15. Veel nieuws kun je beter met een korreltje zout nemen, dit nieuws is daar bij uitstek geschikt voor. Misschien helpt het je door juist verder te kijken dan alleen dat nieuwsbericht en te achterhalen wie er eigenlijk met die voorspelling komt en waarom dat soort dingen zeer onwaarschijnlijk zijn. Het is net als nieuws dat een onderzoek heeft uitgewezen dat appels slecht zouden zijn. Dan kun je beter dat onderzoek opzoeken en zelf zien waarom dat onderzoek slecht is en je dus niet zomaar die conclusie kunt trekken. Misschien helpt het je…

 16. Moet zeggen dat ik van deze ‘doomsday’ niks heb meegekregen. Ik zou er eigenlijk zoveel mogelijk over lezen en vooral kritisch lezen. Wat staat er nou eigenlijk? Ik weet van jaren terug (wellicht 2012 maar volgens mij nog daarvoor) dat één of andere voorspeller eeuwen geleden ook een komeetinslag had voorspelt. Als je logisch nadenkt: met de technologie van vandaag vinden ze nieuwe planeten in ons zonnestelsel, een planeet! En dan zou iemand die dacht dat de aarde plat was goed kunnen voorspellen, tot op de dag, dat zoiets gebeurt? No way. Kijk naar de bron, komt het van een wetenschappelijk artikel? Eigenlijk nooit. Vaak noemen ze een universiteit, ga dan zelf eens googlen. Bestaat die universiteit uberhaubt? Als de bron de Bijbel/Koran/Thora/whatever is…met alle respect voor alle religies van deze wereld, hou dan maar meteen op met lezen :)

  1. Als je weet wat er in de Bijbel staat dan weet je dat de laatste dag als een dief in de nacht zal komen. Je verwacht het niet op dat moment, dus als ze de Bijbel als bron gebruiken dan trekken ze dingen uit hun verband. Dus zoals je al zei dan moet je het stuk niet geloven.

 17. Ik snap je angst ergens wel. Soms heb ik er ook moeite mee, maar door het te vermijden word je wereldvreemd. Misschien kan je proberen net als met elke angst overwinnen het in kleine stapjes te doen. Ik las op twitter dat je het jeugdjournaal had gekeken, dat is het kleine stapje wat ik bedoel. Probeer dat vol te houden en misschien lukt het over een poosje om het ‘echte’ journaal te kijken.

 18. Ik begrijp het wel hoor, ik weet nog dat ik toen in 2012 ook best een beetje bangig werd. Wat mij helpt, al heb ik geen idee of jij er iets aan hebt of dat het je angst erger maakt, is het feit dat er niets aan te doen valt. Als het gebeurt, dan gebeurt het gewoon en dan is het gewoon zo. Verder maak ik me er niet druk om: als het komt dan komt het, maar ik ga mijn leven er niet op instellen. Sowieso geloof ik er niets van, volgens mij gebeurt het pas over enkele duizenden jaren als wij allemaal allang weg zijn.

 19. Wat naar zeg, dat je zo angstig wordt van het nieuws.. Ik kijk het zelf nooit, puur omdat we geen televisie hebben. De belangrijkste dingen hoor je toch wel van iemand. Wat natuurlijk vaak het probleem is met het nieuws, is dat ze alleen de erge dingen laten zien. Alle miljoenen keren dat een metro of tram of trein zonder enige problemen rijd komt daar niet op.

  Ken je Humans Of New York? Dat is een man die in New York woont en portretten maakt van mensen op straat en ze post met een stukje wat die mensen over zichzelf verteld hebben erbij.
  Brandon, (zo heet hij) is de laatste weken op reis, eerst in Pakistan en nu in Iran. Landen waar je soms de ergste dingen over leest. Maar hij laat het ware gezicht van die landen zien. Mooie mensen, mooie verhalen, mensen die van elkaar houden en vanalles voor elkaar over hebben. Ik vind het prachtig om te lezen. En het laat zien dat zelfs die landen best een stukje veiliger zijn dan je zomaar zou denken.

 20. Hoi Kim,
  Ik heb een hele tijd geleden besloten geen nieuws meer te kijken omdat ik daar ook zo’n last van kan hebben. Ik heb niet het gevoel dat ik wereldvreemd ben of wordt of dat ik iets mis. Bedenk maar zo jaren geleden wisten we ook niet wat er aan de andere kant van deze planeet gebeurde. Als jij last hebt van het kijken naar het journaal, dan kijk je gewoon niet meer. Ik mis niets en ga een stuk vrolijker slapen na een avond zonder journaal.

  Groetjes Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: