Close
Doelen voor 2016

Doelen voor 2016

Ja hoor, deze spuit elf komt ook nog even met haar doelen voor 2016. Waarschijnlijk hebben jullie er inmiddels al helemaal genoeg van, maar ik wilde ze toch graag delen. Als steuntje in de rug misschien? 

Ik ben eigenlijk niet zo van de goede voornemens. Ik snap niet zo goed waarom je op 1 januari ineens een heel ander mens zou zijn/worden dan een dag eerder. Waarom zou je de datum 1 januari nodig hebben om dingen te veranderen? Waarom niet 19 juni? Of 27 mei? Of 3 februari? Tja, ik snap het niet zo. Maar goed, dat neemt niet weg dat ik toch ook wat doelen heb. Doelen die ik toevallig nu deel. Sommige niet heel “toevallig” nu, omdat het nu eenmaal dingen zijn die komend jaar gaan lopen. Goed, daar gaan we.

Doel 1: Mijn inkomsten en uitgaven bijhouden

Eerst maar even een saai doel! Dan kan het alleen maar beter worden, toch? ;-) Mijn doel is om komend jaar bij te houden wat ik uitgeef en waaraan ik dat geld dan uitgeef. Dit is vooral om voor mijzelf wat overzicht te krijgen. Ik hoef niet perse te bezuinigen of iets dergelijks, ik doe immers vrij weinig wat geld kost en ik woon bij mamma dus heb geen huurkosten oid. Toch vind ik het heel fijn om overzicht te hebben. Daarom wil ik komend jaar bijhouden hoe ik met mijn geld omga (ik heb net nog een bestelling binnen gekregen…).

Doel 2: De split kunnen

Dit doel heb ik al langer, maar steeds bedacht ik excuusjes. Eigenlijk moet je echt opwarmen voordat je gaat stretchen. Dit is voor mij op dit moment vrij lastig. Fietsen is nog niet heel makkelijk, dus een stukje fietsen vind ik lastig als opwarming. Ook hardlopen op de plek (of bijvoorbeeld touwtje springen) zorgt voor een enorme piek in mijn hartslag waarna ik heel erg moet bijkomen en me niet lekker voel. Dit is op dit moment dus niet haalbaar. Wat ik nu doe is na de avondwandeling met de hond stretchen. Dan hebben we een half uurtje gewandeld, dus dat is een redelijk opwarming voor de beenspieren, hoop ik. Goed, niet zo belangrijk allemaal, ik wil de split kunnen. Al jaren. Maar heb me er nooit echt voor ingezet. Nu ga ik dat wil doen. Ik wil het kunnen!

Doel 3: Project Life 2016

In december liet ik al mijn December Daily zien. Dit is eigenlijk een soort kleine vorm van “Project Life”. Project Life houdt simpel gezegd in dat je elke week (of elke maand, whatever floats your boat) een pagina (of twee, of meer, weer net wat je zelf wilt) maakt over de dingen die je hebt gedaan, de dingen die je leuk vond, of juist stom… Eigenlijk kan alles. Als je meer wilt weten over Project Life, klik dan hier! Komend jaar ga ik wekelijks twee spreads maken. Dat is het doel. :-) Zouden jullie het leuk vinden als ik mijn pagina’s weer deel? Of zal ik dat maar laten?

Doel 4: Mindfulness

Ik wil me graag meer gaan verdiepen in mindfulness. Dit zal beginnen met lezen. Ik orienteer me graag op dingen door er informatie over op te zoeken. Als ik het “snap” kan ik er meer mee. Goed, daar ga ik mee beginnen. Ik heb ook al wat rondgekeken en er bestaan allerlei ‘guided mindfulness’ dingen op bijvoorbeeld YouTube. Ik ga het allemaal uitproberen. Alles voor een betere toekomst. :-)

Doel 5: Minstens 25 boeken lezen

Minstens 25 boeken lezen. Dat doel heb ik volgens mij al een aantal jaar achter elkaar. Tot nu toe ook elk jaar geslaagd. Toch wil ik mijn doel niet ophogen, omdat ik me bij dit doel goed voel. Anders voelt het teveel als moeten en dan heb ik er geen zin meer in. Dus ik hou het gewoon lekker bij 25. :-)

Dat waren mijn doelen voor komend jaar. Ik hoop aan het eind van het jaar positief terug te kunnen kijken op deze doelen. Ik hoop te zien dat ik mijn doelen heb behaald. Daar ga ik voor werken.

Wat zijn jouw doelen voor komend jaar?

Liefs

32 thoughts on “Doelen voor 2016

 1. Wat goed dat je zulke doelen stelt! Mijn doelen zijn vaak erg groot, zoals in dit geval een nieuwe baan vinden, uit huis gaan en mn eigen leven opbouwen. Maar eerlijk gezegd is dat wel hetgeen waar ik echt aan toe ben.. Oja en ik wil mn cursus Frans weer oppakken haha

  1. Misschien in kleinere stapjes opbreken? Zoals sollicitatiemogelijkheden bekijken, solliciteren, ergens op gesprek gaan, je voorbereiden op het gesprek, etc. etc.? :-)
   Succes dit jaar! :-)

 2. Haha, ja gek he, dat je in Januari opeens doelen hebt. Vaak zijn ze in Februari al weer vervlogen.
  Mooie doelen heb je!
  Zelf heb ik elke week weer nieuwe doelen haha.

  Maar vooral: gezond eten, m’n dagelijkse ochtend routine (yoga, meditatie etc.) volhouden en meer in het ‘nu’ leven zijn mijn doelen dit jaar :)

  1. Ah, mooie doelen! Ik heb zelf gemerkt dat wekelijkse doelen mij snel tegen gaan staan. Op die manier krijg ik snel stress, ben ik bang dat ik mijn doelen niet haal en loop ik helemaal vast. Daarom nu doelen voor een langere tijd. Dan zijn ze wat beter te overzien voor me en voel ik minder druk.

   Heel veel succes met jouw doelen! :-)

 3. Mooie doelen, Kim! Lekker van alles wat en het meeste lijkt mij nog aardig haalbaar ook! (Alleen die split haha! Ik moet er niet aan denken! ;))
  Een van mijn doelen was om elke dag een kleine tekening te maken en dat lukt nog steeds, dus daar ben ik dit jaar in elk geval al trots op! ;)
  Succes met je doelen! :)

  1. Wat goed! :-) Trots zijn op elk doel dat behaald wordt!

   En de split… Gewoon blijven oefenen! Haha.

 4. Oei de split, dat zou mij nooit kunnen lukken hoor, haha. Wel een tof doel! Handig ook dat je je inkomen en uitgaven bij gaat houden. Daar zul je veel inzicht door krijgen en het is ook echt iets wat belangrijk is voor als je ooit op jezelf woont. :)
  Mijn doelen van 2016? Onder andere mijn propedeuse eindelijk halen!

 5. Ik heb ook wel wat kleine doelen voor dit jaar, tevens ook grote doelen, bijna een stukje ‘routine’ maken:
  – Mezelf blijven en eerlijk zijn tegenover anderen over mijzelf
  – Dankbaar blijven
  – Blijven genieten van de grote én kleine lichtpuntjes

  Abstracte doelen met hopelijk veel positieve uitwerking!

 6. Doelen stellen voor een jaar kan altijd vind ik. Doelen gericht als voornemens werken vaak toch niet. Je neemt het je voor om iets te doen , maar vaak voert niemand iets uit. Dus doelen stellen en bijstellen kan t hele jaar door.

  Je hebt een mooi lijstje met doelen, en je kan er vast straks een paar of misschien wel allemaal afstrepen.

  Die split zou mij overigens nooit lukken. Krijg al kramp als ik er naar kijk haha

 7. Succes met je doelen!

  Opwarmen is heel belangrijk bij strechen ja. Maar zelfs dan kan niet iedereen de split. Sommige mensen hebben daarvoor gewoon niet genoeg ruimte in hun heupen bijv. Dus probeer vooral te genieten van het bezig zijn en niet alleen maar te focussen op die split

  1. Is ook zo, maar er is maar een heel klein deel van de mensen dat de split niet zou kunnen, schijnt. Tenminste, dat is wat internet me vertelt. Een groter deel van de mensen kan de spagaat niet.

 8. Oew de split kunnen lijkt me heel tof. Vooral ook omdat ik niet zo lenig ben, dus dat zou dan heel wat zijn haha. Vind het er in ieder geval altijd indrukwekkend uitzien! En 25 boeken is een mooi aantal en waarom zou je er inderdaad meer van moeten maken als je je ee verder goed bij voelt? Ik wil zelf meer lezen, maar als het moet dan weet ik al dat het me niet gaat lukken. Lezen is iets wat ik leuk vind om te doen en dat moet het ook blijven. Al red ik de 25 lang niet haha.

  1. Heel veel oefenen… Dan kom je er vanzelf. :-)

   Ik heb elke dag de hele dag de tijd, dus dat maakt het halen makkelijker. Precies wat je zegt: als iets moet lukt het niet meer.

 9. Wat goed en fijn ook dat je deze doelen stelt, ik hoop ook dat je er zelf vrolijk van wordt als je er aan denkt en dat het je wat energie geeft.

  Veel succes en ontspanning toegewenst betreft mindfulness. Soms kunnen kleine gedachten veranderingen (of manier van zien eigenlijk) al zo’n verschil uit maken. Hoop dat jij dat ook op de goede manier zult gaan ervaren.

  xx

 10. Mooie doelen, haalbaar ook! En ik ben het helemaal met je eens: waarom 1 januari? Dat is symbolisch maar eigenlijk een heel slechte keuze. Want midden in de winter, de dag na de feestelijke periode precies als er een saaie periode aanbreekt, waarin je ook nog een winterdip hebt… nee echt een slechte tijd voor nieuwe doelen. Mei of juni is veel beter, dan begint de zon weer te schijnen, de temperatuur stijgt, je krijgt meer energie… Maar goed: ik heb al veel doelen behaald haha. Mijn nieuwe website is in de lucht, mijn huis is gezellig, dat waren de belangrijkste doelen :D

  1. Haha, precies wat je schrijft over die doelen… :-)
   Enneh, goed bezig! Haha. Nu weer nieuwe doelen bedenken?

 11. Succes met deze doelen… Bij het lezen van ‘De split kunnen’ dacht ik gelijk AU. Haha. Ik heb het vroeger wel gekund maar denk dat ik nu alles zou afscheuren :’)

 12. Wat ’n mooie doelen!
  De split kunnen, wauw! Ik vind het altijd zó knap als mensen dat kunnen! Ik ben echt een houten hark 1e klas haha ik kan niet eens m’n tenen aanraken, komt tot net onder m’n knieën :p

  1. Haha, eerlijk gezegd ik eerst ook niet. Maar inmiddels kom ik gemakkelijk bij de grond. Oefening baart kunst!

 13. Super goed om daarmee bezig te zijn. Ik vind het leuk als je die dingetjes deelt Kim! :) Leuk om te lezen wat je bezighoudt en hoe het gaat met je project life. Prima om je dan lekker met 25 boeken bezig te houden, ik zou dat echt geweldig vinden om meer te kunnen lezen. Ik heb een beetje concentratieproblemen, maar ik vind het wel altijd heerlijk! En de split, super cool! Ik heb het ooit gekund, maar nu niet meer helaas. Maar je kunt het echt opbouwen door de rekoefeningen! Succes met de mindfullness! Ik doe zelf Yoga en dat vind ik echt heel fijn.

 14. Project life, dat klinkt leuk! Dat zou ik wel willen zien. Misschien dat ik het ook eens kan doen? Succes met je doelen!

 15. Ik ben al de hele maand tegen mezelf aan het zeggen dat ik eens moet uitschrijven wat ik nu precies wil bereiken de volgende maanden, maar het schiet voorlopig niet op :)

  Doel 3 ZEKER delen, ik ben grote fan!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: