Close
Terugblik op mei & de doelen voor juni

Terugblik op mei & de doelen voor juni

Om mezelf bezig te houden en dingen te bereiken stel ik mezelf elke maand een aantal doelen. Aan het einde van de maand kijk ik terug op de afgelopen maand. Heb ik de doelen behaald? Natuurlijk kijk ik ook vooruit! Welke doelen ga ik voor de komende maand stellen en hoe ga ik die bereiken? In dit blogje lees je mijn terugblik op mei en de vooruitzichten voor juni!

Terugblik op mei

Mijn doelen voor de maand mei waren ‘houden van’, fietsen en goed voor mezelf zorgen. Ik zal ze, net als vorige maand allemaal even apart bespreken!
Mijn eerste doel was goed voor mezelf zorgen. Dat is denk ik best redelijk gelukt. Het was niet makkelijk en ik ben niet helemaal tevreden, maar ik denk dat het doel wel geslaagd is. Ik ben bijvoorbeeld naar de kapper geweest! Dat is voor mij echt iets heel erg moeilijks. Daarnaast heb ik mijn nagels een aantal keer gelakt en mijn voeten geprobeerd zomerproof te maken. :-) Ook heb ik mijn bodylotions en al dat soort producten uitgezocht en beter opgeborgen, zodat ik er makkelijker bij kan wanneer ik dat wil. Bodylotion smeren is nog niet zo goed gelukt helaas. Dat vind ik nog een erg lastig iets, waarom lees je in dit blogje!

Mijn tweede doel voor de maand mei was fietsen. Een aantal keer heb ik heel erg enthousiast gefietst en ik vond het ook echt fijn. Mijn doel heb ik gehaald wanneer je naar de tram fietsen (dit is ongeveer 10 minuutjes) meetelt. Eigenlijk was ik van plan dit niet mee te laten tellen, maar dat ga ik toch wel doen. Ik ben namelijk tevreden over het aantal keer dat ik gefietst heb aangezien ik afgelopen maand heel erg vermoeid was en vaak ’s middags sliep. :-)

Mijn laatste doel voor de maand mei was ‘houden van’. Een niet zo heel erg concreet doel, dus ook lastig te beoordelen. Ik heb deze maand verschillende kaartjes gekocht om te versturen. Versturen heb ik nog niet gedaan, omdat mensen op dit moment in een soort ‘verhuizing’ zitten. Daarnaast zijn mensen gewoon nog niet jarig, dus kan ik die leuke verjaardagskaart die me zo aan hen deed denken ook nog niet sturen. Maar het begin is er. Ik wil mensen laten weten dat ik van ze hou en om ze geef. Dat ga ik doen. :-)

Doelen juni

doelen voor juni

 • Beginnen met 100 happy days
  Op Twitter zag ik dat Kimberley de 100 happy days challenge zou gaan doen. Dat is een challenge waarbij je 100 dagen achter elkaar een foto plaatst op Instagram van iets dat je blij maakt. Er is zelfs een website van deze challenge! Beetje een hoop links in dit stukje hè? Ik heb zoveel te delen, haha. Ik wil deze challenge graag doen om me te blijven focussen op lichtpuntjes en om blij te zijn en blijven met alles wat ik heb in mijn leven. Ik ga mijn foto’s plaatsen op mijn Instagramaccount onder de hashtag 100happydays, dat hoort bij de challenge! Als je benieuwd bent naar de foto’s kun je me natuurlijk altijd volgen op Instagram (klikje om naar mijn account te gaan)! Het lijkt me heel leuk als meer van jullie mee gaan doen met deze challenge. Samen gelukkiger worden, dat lijkt me prachtig. :-) Doe je mee?
 • Bodylotion 
  In mei was het mij nog niet gelukt om consequent bodylotion te gebruiken, omdat ik angstig was dat dit zou zorgen dat ik zou aankomen. Gekkigheid natuurlijk, maar goed, eetstoornis hersenkronkels gaan niet zomaar uit je hoofd. Deze maand ben ik van plan wél bodylotion te gaan smeren. Ten minste drie keer in de week. En daarnaast ook nog elke dag zonnebrand. Dat wordt heel erg spannend, maar ergens weet ik heel goed dat dit geen kwaad kan. Het wordt nog wat als ik aankom tijdens het smeren van bodylotion – want dan moet ik mijn hoofd ervan overtuigen dat dat niet komt door het smeren, maar door gewone schommelingen in gewicht. Ik ga de uitdaging aan.
 • Koken
  In juni wil ik meer koken. Normaal kook ik ongeveer eens per week, de rest van de week kookt mijn moeder. Ik vind koken eigenlijk heel erg leuk om te doen en geniet er best wel van om iets nieuws uit te proberen. Er zijn een aantal dingen die ik heel erg graag maak. Mijn plan voor juni is één keer in de week iets nieuws maken, een recept dat we nog nooit eerder hebben gegeten. Daarnaast wil ik eens per week iets maken dat we wel kennen, maar gewoon heel lekker vinden. Het wordt een uitdaging, omdat ik aan het eind van de dag vaak moe ben en het niet goed kan opbrengen om te koken. Daarnaast wordt het een uitdaging om bij het kiezen van recepten niet mee te gaan met de eetstoornis die graag low-cal recepten wil maken. Ik ga maken wat IK wil. :-) Ik laat jullie weten wanneer ik een heel lekker receptje heb gevonden. Hebben jullie tips voor me?
 • Ontspannen
  “Hè? Maar jij bent elke dag vrij?! Ga je dan nu ook nog ontspannen?!” Ja, dat is wel mijn doel. Ik ben daar namelijk niet zo goed in. Ik moet óf iets nuttigs doen, óf ik verveel me kapot. Er is geen middenweg. In juni wil ik heel graag ontspannen. Dat kan ik doen door bijvoorbeeld een boek te lezen, mijn nagels te lakken of gewoon even lekker in de zon te zitten. Nu moet ik alleen oppassen dat het niet alsnog “nuttig bezig zijn” wordt in plaats van ontspannen, omdat het nu “nuttig” is voor het behalen van mijn doel. Ik ga kijken hoe dit zal gaan. :-) In juni ga ik ook een weekje weg met mijn moeder. Hopelijk lukt het me dan ook om fijn te ontspannen. Ik ga in elk geval mijn best doen.

Goed, vier doelen dus voor juni. De doelen voor mei heb ik allemaal zo goed als gehaald. Ik hoop natuurlijk dat dat in juni weer zal lukken. Aan het einde van de maand zal ik jullie vertellen hoe het me is vergaan. :-)

Wat ga jij doen in juni?

Liefs

 

34 thoughts on “Terugblik op mei & de doelen voor juni

 1. Wat knap dat je dan juist wilt gaan koken. Ik kan je het kookboek “Veg!” aanraden. Het is een vegetarisch kookboek, gebaseerd op koken met allerlei groenten. Dus soort van gezond, heerlijk gekruid en een flink aantal recepten zijn low-carb maar vullen alsnog goed met vitaminerijk voedsel. Ik geloof dat er het blog van Iris (ikbenirisniet) wel een recensie staat die een betere beschrijving geeft.

  Veel plezier met koken!

 2. Wat een goede doelen voor juni. De Happy day challeges lijkt me echt erg leuk! De andere doelen gaan vast ook helemaal goed komen :-). Heel veel succes x

  1. Dankjewel :-) Ik laat jullie aan het eind van de maand juni natuurlijk weer weten hoe het is gegaan.

 3. Ooh dat ging ik ook doen (100 happy days dus) maar ik hield het voor geen meter vol want het plaatsen van foto’s koste mij op één of andere manier heel veel moeite… ik wil helemaal niet zo’n perfecte feed maar ik ben alsnog veel te perfectionistisch als het om mijn Instagram aan komt. Of ik vind het stom om een foto van iets te maken haha.

  Succes met recepten zoeken! Ik vind de Allerhande altijd wel handig want dan kun je ook filteren op waar je zin in hebt en dingen als “snel” of “goedkoop” (vooral die laatste is voor mij fijn haha).

  En dat van nuttig bezig moeten zijn herken ik ook heel erg, zo frustrerend soms! Hopelijk lukt het je om te ontspannen. En fijn dat je lekker een weekje weggaat!

  1. Haha, dat is inderdaad best herkenbaar. Ik krijg mijn instagram feed alleen echt nooit zoals ik ‘m graag zou willen, dus daar hoef ik me eigenlijk niet echt druk om te maken – het lukt namelijk toch niet, haha. Ik hoop dat ik de 100happydays ga volmaken. :)

   De Allerhande heeft inderdaad vaak hele lekkere recepten! Bijna alles is ook vrij ‘gewoon’, niet van die rare producten waar je 1 kg van moet kopen om vervolgens 10 gram te gebruiken en de rest weg te moeten gooien of zo, haha. Die filters zijn inderdaad ook handig! :)

   Ik hoop dat je wanneer jij vakantie hebt ook een beetje kunt ontspannen!

   Liefs

 4. Bodylotion gebruiken is echt heel fijn. Het zorgt voor een goede bloedsomloop -door het smeren- en je krijgt er een zachte, mooie, stralende huid van! Geen zorgen, het maakt je alleen nog maar mooier, op welke manier dan ook (: En het ruikt ook zo lekker, daar zal je vast alleen maar blij van worden. Ik kan ook niet ontspannen, trouwens. Ik ben al-tijd bezig. Ik kan echt niet NIKS doen. Dan wil ik schrijven of lezen of tekenen of IETS. Als jij nou dè manier vindt waarop het wel lukt om niks te doen; let me know! Liefs.

  1. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat het gewoon heel fijn gaat zijn! :D
   Misschien is ontspannen voor ons wel helemaal niet ‘niks’ doen, maar meer een ontspannen manier van iets doen, haha. Dat klinkt vaag, maar misschien snap je wat ik bedoel!
   Liefs

 5. Ik vind dat je het echt goed gedaan hebt de afgelopen maand. Super. Mag je echt heel erg trots op zijn. Goed ook dat je die stukjes naar de tram ook gewoon meetelt. Fietsen naar de stad is bij mij amper 10 minuten en dat tel ik ook altijd mee. 100 Happy Days! Is zo leuk! Ik heb het al 2 keer gedaan en het blijft tof. Ik doe gewoon weer mee. Wanneer begin je?

  1. Dankjewel. :-) Lief van je, hihi.
   Ik begin inderdaad op 1 juni, haha. Zou leuk zijn als je ook meedoet! Knap zeg, dat je al 2 x hebt meegedaan. Als je deze volbrengt plus nog iets meer dan een halve heb je gewoon een heel happy year in totaal!
   Liefs

 6. Duidelijke doelen! Zeker niet onmogelijk en lijkt me dus goed. Leuk trouwens, die challenge! Deze keer gaan je doelen vast ook gewoon weer lukken :)

 7. Mooie doelen en fijn dat het in mei goed ging. Ik leef de laatste tijd doelloos. Enerzijds bevalt dat prima, anderzijds haal ik nu misschien niet het beste uit mezelf en dat is jammer. Ik zit er steeds meer over te denken om te gaan skeeleren. Grote kans dat het alleen bij denken blijft ;) Vannacht heb ik wakker gelegen tot een uur of 4, er is van alles door mijn hoofd gegaan wat ik wil veranderen. Die doelen komen dus vast binnenkort.

  1. Wat voor jou fijn werkt is wat je moet doen :) Je kunt wel lijstjes maken, maar als dat voor jou niet werkt of zelfs tegenwerkt… Dan gaat dat niet helpen, haha. :-)

 8. Wat goed dat je doelen van mei zo fijn gehaald hebt! Ben benieuwd naar de 100 days challenge, klinkt goed!

 9. Mooie doelen heb je voor de maand juni opgesteld! En die doelen van de maand mei heb je naar mijn idee super goed volbracht :) Goed bezig dus!

 10. Klinkt als hele goede doelen! Goed dat je ook niet zo hard voor jezelf bent met je fietsdoel :) Je mag daar heel trots op zijn! Koken is heel erg fijn :) Ik vind het lekker om Sajoer Boontjes te maken met rijst. Wel die van Conimex, dat is de lekkerste! Dat zijn van die cupjes. Je eetstoornis-gedachten kan ik goed plaatsen. Steeds dat gevecht tussen verstand en gevoel. Ik ben gelukkig van mijn eetstoornis af, maar een paar jaar geleden worstelde ik daar ook nog enorm mee. Ontzettend frustrerend.. Je denkt controle te hebben maar in feite is het andersom. Maar ik ben eruit gekomen en zo te zien ben jij ook echt heel goed bezig dus dat gaat jou ook zeker lukken! Je instagram doel lijkt me heel erg mooi. Positieve dingen, elke dag weer, hoe klein ook! Dat gun ik je ook!

 11. Leuke doelen! Ook goed dat je er zo bewust mee bezig bent elke maand. Zo kun je denk ik meer uit je maand halen dan als je geen doelen stelt :)

 12. Wat een goede doelen heb je voor jezelf opgesteld. :-) En wat ben je goed bezig zeg. Topper! Die challenge lijkt me echt gaaf! Ik doe gezellig met je mee! Alhoewel het mij wel pittig lijkt om het vol te houden, haha. Tsja, hier spreekt een mevrouw Zeef! :-p

  1. Dankjewel :)
   Haha, super leuk dat je ook mee doet! Ik zal je eraan helpen herinneren, haha. :-)

 13. Ik wil ook meedoen met de challenge! Ben alleen bang dat ik t ga vergeten. Maar ga mn best doen :)
  En super dat je je doelen vrijwel allemaal hebt behaald!

 14. leuk dat je de 100happydays challenge gaat doen! Ik heb hem vorig jaar gedaan en ga dat nognop mijn blog laten zien als terugblik!
  Ik ga je volgen op insta (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: