Close
Dagtrip: op zoek naar de bollenvelden, tulpen, bloemencorso

Dagtrip: op zoek naar de bollenvelden, tulpen, bloemencorso

Een nieuwe rubriek op mijn blog: “dagtrip”. Ik ga best vaak een dagje iets leuks doen. Hier zou ik graag wat meer van willen delen. Vandaag mijn zoektocht naar de bollenvelden, tulpen en de praalwagens van het bloemencorso. 

Op het internet hadden we gevonden dat er een bollenroute zou zijn. We moesten de afslag nemen bij Oegstgeest en dan richting Noordwijk rijden. Daarna zouden er bordjes staan…

Zouden, inderdaad. Geen bordje gezien… We hebben wel een groot deel van de omgeving gezien.

project-life-16

Zo kwamen we bij het strand van Noordwijk…

project-life-15

Kijk! We kwamen in de buurt… ;-) Bloemetjes!

project-life-14

De eerste bollenvelden die we tegen kwamen!

project-life-13

Gevonden! :-)

project-life-12

project-life-11

En natuurlijk een aantal klassieke “tussen de bloemen” foto’s. ;-)

project-life-10De velden met hyacinten roken echt héérlijk! <3 Ik zou graag geur kunnen vastleggen op beeld.

project-life-9

Zoals je kunt zien wat Hond ook erg enthousiast om bij de bloemen te mogen kijken.

project-life-8

Gele én rode tulpen. Zo mooi!

Nadat we bij de bollenvelden hadden gekeken reden we door naar Haarlem. Daar stonden de praalwagens van het bloemencorso. Hieronder zie je een stukje van de route die we liepen van de auto naar het centrum. Haarlem is eigenlijk wel erg mooi.

project-life-7

project-life-6

Zo veel bloemen! Ik vind het echt heel bijzonder hoe al deze praalwagens worden gemaakt. De vrouw die je op deze foto ziet wilde graag poseren voor mijn foto. :-)

project-life-5

Dit is maar een klein stukje van deze praalwagen. Deze wagen had de eerste prijs gewonnen. Terecht! Hij was echt heel erg mooi. Helemaal in “Delfts Blauw”, maar natuurlijk met rood, zoals je hier ziet.

project-life-4

project-life-3

Deze basketballer vond ik ook wel echt héél erg gaaf. :-)

Vrijwel alle praalwagens bestonden voor een groot deel uit hyacinten. Het rook zo lekker daar. Hmmm!

Ik heb een fijne zondag gehad. Voor wat meer blogwaardige foto’s van tulpen raad ik je aan naar de blog van Leonie. Zij maakte mooie foto’s van de Tulpenroute in Dronten.

Wat heb jij dit weekend gedaan? Heb je nog iets leuks gedaan?

Liefs

9 thoughts on “Dagtrip: op zoek naar de bollenvelden, tulpen, bloemencorso

  1. Leuk deze rubriek! Ik vind al die velden met bloemen ook zo prachtig om te zien. Zo enorm fleurig! En ik hoorde dat er bloemencorso was in Haarlem, maar ik ben er zelf niet geweest. Wel enorm knap inderdaad hoe de praalwagens gemaakt worden. Het ziet er heel mooi uit!

  2. Die velden vol met bloemen zijn zo waanzinnig mooi! Ik kan me nog herinneren dat ik ook een keer naar een bloemencorso ben geweest. Toen was ik nog wel heel erg klein, maar het is echt geweldig knap gemaakt.

  3. Wat tof zeg! Zo mooi vond ik dat altijd! Vroeger kwam het bloemencorso bij ons door de straat, maar na jaren was er niet meer genoeg geld en schaften ze het bloemencorso in Aalsmeer af. Volgens mij is het er nu weer maar ben niet zeker. Ik vond het altijd supermooi!

  4. Wat een leuke nieuwe rubriek! Fijne foto’s om te zien. Ik heb dit weekend lekker wat tijd in mijn blog gestoken, even de school/stage ellende naast me neergelegd en een serie gekeken. :-)

  5. Toevallig was ik dit weekend in Lisse om de bloemencorso te bewonderen. Prachtig, maar wel heel koud om langs de route te staan. Sowieso is de bollenstreek erg mooi. Leuke post hoor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: