Close
Dagtrip: naar de Keukenhof

Dagtrip: naar de Keukenhof

Het was alweer drie jaar geleden dat ik voor het laatst in de Keukenhof was. Terwijl ik zo van bloemen hou! Vandaag deel ik een aantal foto’s die ik vrijdag in de Keukenhof maakte. 

Het was nog best lastig om een goede datum te vinden voor het bezoekje aan de Keukenhof. In eerste instantie zouden we de dag na Koningsdag gaan, maar toen was het meivakantie dus besloten we toch nog maar wat later te gaan. We waren van plan komende vrijdag te gaan, maar dat is de laatste vrijdag dat het kan (ze zijn t/m 16 mei open). Toch maar op 6 mei dan. We waren er vrij vroeg (rond 9.30) en daardoor hadden we, zeker in het begin, nog een heleboel ruimte om rond te kijken. De zon heeft de hele dag geschenen. Dat is natuurlijk ook altijd fijn.

Ik hoop dat je net zo van de foto’s van de bloemen geniet als ik.

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

Deze vond ik zo bijzonder! Heel gaaf om te zien. Een soort kleine, vrolijke palmboompjes.
Deze vond ik zo bijzonder! Heel gaaf om te zien. Een soort kleine, vrolijke palmboompjes.
Ik vond de combinatie van tulpen en blauwe druifjes heel erg tof. Het zorgde er vaak voor de kleuren van de tulpen nog mooier uitkwamen. Iets met het kleurenpalet wat je vroeger op de middelbare school vast eens hebt moeten maken. ;-)
Ik vond de combinatie van tulpen en blauwe druifjes heel erg tof. Het zorgde er vaak voor de kleuren van de tulpen nog mooier uitkwamen. Iets met het kleurenpalet wat je vroeger op de middelbare school vast eens hebt moeten maken. ;-)

dansenindestorm-keukenhof

Er was ook een "romantische" tuin ingericht. Hier stond een groot hart met allemaal papieren labeltjes waar mensen een boodschap op konden schrijven. Ook stonden er namen en landen op. Bijna geen enkel briefje van iemand uit Nederland. Toen we daar waren hebben we ook nauwelijks mensen Nederlands horen praten. De verkopers in winkeltjes/restaurantjes spraken ook standaard Engels, haha.
Er was ook een “romantische” tuin ingericht. Hier stond een groot hart met allemaal papieren labeltjes waar mensen een boodschap op konden schrijven. Ook stonden er namen en landen op. Bijna geen enkel briefje van iemand uit Nederland. Toen we daar waren hebben we ook nauwelijks mensen Nederlands horen praten. De verkopers in winkeltjes/restaurantjes spraken ook standaard Engels, haha.

dansenindestorm-keukenhof

In het Beatrix paviljoen was zoals andere jaren weer de prachtige orchideeën show. Ik hou enorm van orchideeën. Zo mooi.
In het Beatrix paviljoen was zoals andere jaren weer de prachtige orchideeën show. Ik hou enorm van orchideeën. Zo mooi.
Moet je nou zien... Hier word je toch gelukkig van? :-)
Moet je nou zien… Hier word je toch gelukkig van? :-)
dansenindestorm-keukenhof
Nog meer van die leuke mini palmboomachtige bloemen.

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

Hond moest natuurlijk ook even op de foto met de bloemen. Als we een euro kregen voor elk Aziatisch stelletje dat vroeg of ze een foto van hem mochten maken... Dit gebeurt sowieso wel vaker, maar nu moesten we van een vrouw uit Indonesië zelfs met haar en de hond op de foto...
Hond moest natuurlijk ook even op de foto met de bloemen. Als we een euro kregen voor elk Aziatisch stelletje dat vroeg of ze een foto van hem mochten maken… Dit gebeurt sowieso wel vaker, maar nu moesten we van een vrouw uit Indonesië zelfs met haar en de hond op de foto…

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

dansenindestorm-keukenhof

Dat waren ze. Ik heb genoten. Alle mooie bloemen. Heerlijk ruikende hyacinten… Deze staan overigens niet op de foto. Ze waren al behoorlijk uitgebloeid en daarom niet meer zo heel mooi, maar ze roken nog steeds heel erg lekker.

Volgend jaar ga ik zeker weer! Komende week kun je nog naar de Keukenhof. Tot en met 16 mei kun je nog dagelijks terecht van 8.00 tot 19.30. Het is zeker de moeite waard. Ik zou wel aanraden om vroeg te gaan. Rond 12.00 wordt het aanzienlijk drukker.

Ben jij wel eens in de Keukenhof geweest? Wat vond je ervan?

Liefs

(ps. Mochte de foto’s op z’n kop staan oid, laat het me dan alsjeblieft weten. Soms gebeurt er ineens iets heel raars. Ik hoop natuurlijk dat ze gewoon goed staan)

11 thoughts on “Dagtrip: naar de Keukenhof

  1. Ik heb er zeker net zo van genoten als jij! :) Prachtig mooi, die kleuren ook! Ik ben nooit in Keukenhof geweest, echt schandalig want ik woonde er gewoon best wel dichtbij :)

  2. Ha, wij zaten dit weekend in Amsterdam en gingen misschien naar het Keukenhof gaan. Het is er niet van gekomen, meer dan genoeg te doen in Amsterdam, maar staat wel nog op het te doen lijstje, misschien voor volgend jaar.

  3. Ik wist eigenlijk niet dat de Keukenhof maar zo’n beperkte periode open was – op zich wel logisch, maar toch. Ziet er heeel erg mooi uit! Ik ben er één keertje geweest, maar dat is echt al wel weer een jaar of tien terug en ik weet vooral nog dat het toen eigenlijk best koud was haha. Erg hè, die toeristen. Ze hadden in elk geval genoeg te beleven met Koningsdag en Bevrijdingsdag er ook nog bij als ze afgelopen week in Nederland waren!

  4. Leuke foto’s!
    Ik wil al tijden naar de Keukenhof, maar het is vrij ver weg en ik heb niet zoveel zin in de drukte. Maar misschien ga ik volgend jaar toch eens kijken!

  5. Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ben een poos terug ook in de Keukenhof geweest en vond het ook echt heel leuk!

  6. Ik ben er nog nooit geweest, maar het zijn echt prachtige foto’s. Ik ben laatst stiekem op een tulpenveld hier in de buurt gaan staan zo prachtig. Sinds ik nu aan de andere kant van Nederland woon, kan ik zo genieten van bloemenvelden en bloemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: