Close
Boekreview: De Sparkle – Sietse Bakker

Boekreview: De Sparkle – Sietse Bakker

In januari ontving ik het boek De Sparkle. Dit boek is geschreven door Sietse Bakker. Vandaag schrijf ik een review voor jullie. 

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik van kleine gelukjes. Kleine dingen die het leven mooi maken. In dit boek gaat het ook veel om de kleine dingen in het leven die erg belangrijk zijn. Op de voorkant van het boek staat “ontdek de details die het verschil maken en word de beste versie van jezelf”. Klinkt veelbelovend toch? ;-)

project-life-7

In De Sparkle wordt uitgelicht dat de kleine dingen (beslissingen, veranderingen) in het leven een heel groot gevolg kunnen hebben.

 

“De Sparkle is eigenlijk het Butterfly effect in actie. Sparkle betekent letterlijk ‘een klein vonkje’. Het staat in dit boek symbool voor het vrijwel onzichtbare begin van wat dan ook, een gebeurtenis die een ontwikkeling in gang zet, een idee dat de basis vormt voor iets groters. Een sparkle is een detail die het verschil maakt, of je er nu bewust of onbewust voor koos, wetend of onwetend wat de impact hiervan zou zijn.” (geciteerd van pagina 26 van het boek)

Bovenstaand citaat zette mij aan het denken. Zou het boek gaan over allemaal details waar ik me niet bewust van ben? Dat leek me gek. Hoe zou dat motiverend werken? Tijdens het lezen van het boek kwam ik er achter dat dit niet zo was. Er wordt ook gefocust op hoe je je leven NU beter kunt maken. Hoe je de beste versie van jezelf kunt worden, dus.

project-life-9

Door het boek heen staan vragen die je aan het denken zetten. Dit vond ik heel erg leuk. Een “zelfhulpboek” zonder vragen vind ik vaak moeilijk. Ik lees het, maar het vervolgens toepassen op mijn eigen leven is vaak lastig. Het blijft heel erg op afstand. Doordat dit boek je als het waren vragen stelt leer je de stof direct op je eigen leven toe te passen.

Dit boek vond ik heel erg fijn om te lezen. Het heeft me een hoop inzichten gegeven. Dit boek is zeker een aanrader wanneer je meer wilt weten over (hoe verrassend) de dingen in het leven die het verschil kunnen maken. Af en toe vond ik het boek iets te theoretisch. Dat is natuurlijk erg persoonlijk: de een vindt dat vervelend, de ander vindt het juist heel erg interessant. Ik vond het niet storend, maar soms maakte het dat ik moeite had om mijn aandacht erbij te houden. Dit kan er ook door komen dat mijn concentratie gewoon niet zo heel goed is op het moment. De informatie die wordt gegeven vond ik namelijk op zich wel heel erg interessant!

Je kunt dit boek o.a. op bol.com bestellen voor €19,95.

Ken jij dit boek?

Liefs

10 thoughts on “Boekreview: De Sparkle – Sietse Bakker

  1. Ik kende dit boek nog niet, maar klinkt wel interessant! Altijd fijn als een boek je nieuwe inzichten geeft die je vervolgens ook in praktijk kunt brengen!

    1. Haha, ja hè? De cover ziet er al mooi uit. “Don’t judge a book by its cover”, maar als het op een positieve manier is mag het toch? ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: