Close
Autismeweek 2017: Jong & AUT

Autismeweek 2017: Jong & AUT

Van 1 april tot en met 8 april 2017 is het autismeweek. Dit houdt in dat er door het hele land allerlei activiteiten worden georganiseerd om meer aandacht te vragen voor autisme. 

De autismeweek wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Het thema dit jaar is Jong & AUT. Hiermee wordt de vroegherkenning- en erkenning van autisme bedoeld. Men probeert te laten zien waarom het belangrijk is om de ontwikkeling van jonge kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren, omdat dit de kwaliteit van leven en de algehele ontwikkeling ten goede kan/zal komen.

Het heeft mij wel aan het denken gezet. Wat als ik de diagnose eerder had gekregen? Hoe zou mijn leven er dan uit zien op dit moment? Terugkijkend vallen er veel puzzelstukjes op de plaats. Veel dingen die ik vroeger heb gedaan lijken nu verklaarbaar vanuit autisme, zonder het als “excuus” te gebruiken. Zouden we, als ik mijn diagnose eerder had gehad, nu op een heel ander punt staan? Dit kan natuurlijk zowel positief als negatief zijn.

Anne heeft een heel mooi en duidelijk blog geschreven over de voor- en nadelen van het krijgen van de diagnose op jonge (of latere) leeftijd.  Zeker een aanrader, dit artikel. Ik herkende veel van wat zij schreef. Ben het met haar eens dat er zowel voors als tegens zijn aan het krijgen van een diagnose op jonge leeftijd. Datzelfde geldt voor het krijgen van de diagnose op latere leeftijd.

Tijdens de autismeweek worden er allerlei bijeenkomsten georganiseerd door het hele land. Op de website van de autismeweek kun je alle activiteiten en bijeenkomsten vinden. In Delft worden ook verschillende dingen georganiseerd. Op  april wordt de film Life, Animated vertoond in het filmhuis. Een film over een jongen die enkel kan communiceren via Disneyfilms.

’s Avonds zal Filemon Wesselink bij GGZ Delfland een discussie leiden over autisme met ervaringsdeskundigen en proffesionals. Zelf twijfel ik nog of ik hier naartoe zal gaan. Als ik ga laat ik jullie zeker weten hoe het was.

Ben jij bekend met de autismeweek? Vind je het goed dat deze week bestaat om extra aandacht te vragen voor autisme?

Liefs

2 thoughts on “Autismeweek 2017: Jong & AUT

  1. Ik ken de week wel, want er komt op social media het nodige voorbij. Altijd goed om extra aandacht aan zoiets te geven. Over de film heb ik meer gelezen, die lijkt me wel heel mooi.

    1. Er wordt inderdaad behoorlijk veel aandacht aan besteedt op Twitter en andere sociale media. Altijd goed, zoals je al zei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: