Close

Bijna gehaald en mei(n) doelen!

In april schreef ik een artikel genaamd “Wat ik wil in april“. In dit artikel beschreef ik vier doelen die ik wilde behalen in de maand april. Mijn doelen waren lichtpuntjes zien, afspraken nakomen, sporten en durven. Heb ik mijn doelen behaald? Wat zijn mijn doelen voor de maand mei? Je leest het hier!

Behaald? Of toch niet?
Behaald? Of toch niet?

Mijn eerste doel voor april was lichtpuntjes zien. Eerder vond ik het heel moeilijk om me op lichtpuntjes te focussen, omdat het veel te geforceerd voelde. De lichtpuntjes werden donderwolken, omdat ze me verschrikkelijk irriteerden. Elke keer dat iemand me vertelde dat ik naar de kleine, fijne momentjes moest kijken had ik de neiging te gaan gillen. Maar deze maand heb ik het écht geprobeerd. Niet op een geforceerde manier, maar puur door stil te staan bij de dingen die ik altijd fijn heb gevonden. De eendjes in de sloot, de bloemetjes in de tuin, de knuffels van mijn hond. Dit zijn hele normale dingen en ik zou ze normaal gesproken zo voorbij hebben laten gaan. Deze maand heb ik me er meer op gericht en ik merk écht dat het helpt. Ik voel me er oprecht fijner door. Missie geslaagd!

Mijn tweede doel was afspraken nakomen. Voor zover ik me kan herinneren heb ik niet één afspraak afgezegd in april! Jee! Nu moet ik zeggen dat ik ook geen ‘spannende’ afspraken op de planning had, buiten de afspraken met mijn psycholoog. Ik heb niet geprobeerd af te spreken met vriendinnen en heb ze dus ook niet op het laatste moment teleur hoeven te stellen. Voor nu is dit even goed genoeg. Dat afspreken komt later wel. Het is al heel wat dat ik de spannende afspraken met de psych niet heb afgezegd, ondanks dat die neiging behoorlijk aanwezig was.

Doel nummer drie: sporten. Ai ai ai, hier gaat ‘ie fout! Helemaal niet gedaan. Zonde. Ik heb er wel veel aan gedacht, telt dat ook?

Mijn laatste doel voor april was durven. Omdat dit niet zo’n heel concreet doel is vind ik het ook lastig om te zeggen of ik mijn doel heb gehaald. Ik ben me er deze maand bewuster van geweest dat ik dingen moet proberen te durven, maar ik heb absoluut geen baanbrekende dingen gedaan. Aan de andere kant ben ik wel naar de winkel in het winkelcentrum vlakbij mijn huis geweest, heb op straat iemand geantwoord die mij iets vroeg en heb een grens aangegeven wanneer dat nodig was. Twijfelgevalletje dus!

Overall denk ik dat het in april best redelijk is gegaan. Het liefst had ik natuurlijk al mijn doelen gehaald, maar 2.5/4 vind ik een goed beginnetje. En nu, nu is het mei. Wat zijn in mei mijn doelen? Wat wil ik behalen in mei? Ik heb er even over na zitten denken en ben op drie doelen gekomen. Eentje minder dan in april dus. Here we go:

 • Goed voor mezelf zorgen.
  In mei begint voor mij de aanloop naar de zomer. Dat betekent ook dat ik deze maand wil gaan beginnen met wat beter voor mezelf zorgen. Daar zitten een aantal moeilijke dingen in voor mij. Ten eerste moet ik de tijd vinden om dit te doen. Het is niet alsof ik het druk heb, maar op de een of andere manier is zelfzorg altijd iets wat er snel bij in schiet. Het tweede moeilijke punt is het mezelf gunnen van fijne momenten. Ik vind het lastig om van iets te mogen genieten, maar als ik niet geniet van bijvoorbeeld bodylotion gebruiken vind ik het zonde en word ik ook boos op mezelf. In mei wil ik dus ook gaan proberen om mezelf deze momentjes te gunnen. Het laatste lastige is dat ik het heel erg moeilijk vind om voor mezelf te zorgen. Om voor mezelf te zorgen in plaats van mezelf kapot te maken. In mei ga ik het proberen.
 • Fietsen.
  Dit is een beetje de vervanger van sporten. Ik merkte dat sporten nog een paar stappen te ver was. Ik durf eigenlijk zelf niet eens te gaan fietsen, omdat ik bang ben dat ik dan een paniekaanval krijg. De lichamelijke sensaties die bij een paniekaanval horen voor mij (zoals versnelde ademhaling en versnelde hartslag) ook bij inspanning. Ik kan de twee niet zo goed uit elkaar houden. Omdat ik nu eigenlijk alleen functioneel fiets (van en naar de tram bijvoorbeeld) bouw ik geen conditie op. In mei wil ik elke week minstens twee keer een stukje van ongeveer 10 tot 15 minuten fietsen.
 • Houden van.
  Ik vind het jammer dat mensen elkaar vaak niet laten weten dat ze van elkaar houden. Dat mensen het voor waar aannemen dat de ander wel weet hoe het allemaal zit en hoe blij hij of zij met de ander is. Dat vind ik zonde, want ik denk dat mensen lang niet altijd weten hoeveel ze voor iemand betekenen. In mei wil ik meer aandacht besteden aan de mensen van wie ik hou. Ik wil dit ze meer laten weten en laten zien. Best spannend!

may goals

Dit zijn mijn doelen voor mei. Ze hebben allemaal een aantal makkelijke en moeilijke aspecten, dus ik ben benieuwd hoe ik aan het einde van deze maand terug zal kijken op mijn doelen. Zal ik ze behalen?

Wat zijn jouw doelen voor april? Wat vind je van de mijne? 

Liefs

19 thoughts on “Bijna gehaald en mei(n) doelen!

 1. Ik vind dat je hele mooie doelen voor komende maand hebt! Goed dat je inziet dat het sporten nog iets te grote stap is en je nu eerst gaat fietsen! Je doelen hangen ook een beetje samen allemaal, lijkt het :). Door het fietsen voel je je misschien wat beter, als je thuis komt kan je lekker douchen en voor jezelf zorgen, eigenlijk wat meer van jezelf houden (:)) En als je meer van jezelf houdt, kan je ook meer van anderen houden en dat uitspreken! Heel mooi. Succes komende maand!

  1. Dankjewel! :) Misschien kun je ook proberen wat vaker tegen ze te zeggen hoeveel ze voor je betekenen.

 2. Ik vind het goed jouw resultaat voor april en heel mooi van je dat je je doelen die je niet haalde meeneemt naar mei om ze daar ‘aangepast’ opnieuw op de planning te zetten. Je evalueert waarom iets minder goed lukte, dat is een mooie instelling. Met doelen moet je flexibel kunnen omgaan, vind ik.
  Heel mooie doelen voor mei! Succes ermee!

 3. Goed bezig hoor! Jammer dat je niet alles hebt gehaald, maar uit ervaring kan ik zeggen dat dat normaal is. Ik vind wel dat je jezelf hele mooie doelen geeft, kleine dingetjes om aan jezelf te werken. Knap hoor! Goed dat je hebt gelet op de lichtpuntjes, ik doe dat ook en dat is inderdaad heerlijk! Zorg de komende maand (en altijd eigenlijk) maar eens goed voor jezelf! Succes met je doelen! Liefs

 4. Wat een bijzondere doelen stel jij voor jezelf. Heel anders dan al die mainstream goalen die je vaak hoort. Je vertelt het op een mooie manier. Het lijkt mij dat je best een goed begin hebt gemaakt met durven. Good job en veel succes in mei!

 5. Wat fijn dat je eindelijk heb kunnen genieten van de lichtpuntjes! Het is inderdaad niet makkelijk om het te zien in het begin maar op een gegeven moment zit je lekker in de lichtpuntjes flow en zie je echt de raarste dingen. Ik had op een gegeven moment ook elke keer dat ik aan mijn vriend vroeg, was dit al zo (bijv die boom daar of die kleur van dat hek) en dat bleek dan al lang zo te zijn maar het was me dan gewoon nog nooit opgevallen!

  Succes met je doelen voor mei. Je hebt weer prachtige doelen opgesteld.

 6. Hele mooie doelen had je jezelf gesteld en ik vind het knap dat je ze grotendeels behaald hebt! Het is altijd weer een drempel om naar de psych/therapie te gaan (ik voel met je mee), dus dat is echt heel goed dat je toch gegaan bent. En je grens aangeven is ook echt iets “durven”, dus wat mij betreft heb je je doel gewoon behaald :).

  Mooie nieuwe doelen ook! Het houden-van stukje dacht ik vandaag (!) nog over na, hoe fijn en bijzonder het is om dat eens vaker tegen mensen te zeggen. Maar ook dat is durven (in mijn geval dan). Succes :-* en je kan het!

  1. Dankjewel! :) Ik denk dan dat ik het doel ‘durven’, maar als geslaagd beschouw :)
   Ik denk dat vertellen dat je van iemand houdt inderdaad vooral ook te maken heeft met durven. We gaan het gewoon proberen, we kunnen het!

 7. Heeey Kim!
  Ik.vind dat je durven wel hebt gehaald! Als het moeilijk is voor je om iets te durven is alles wat je doet wat buiten je comfortzone zit, is een enorme overwinning. Wat voor de een heel makkelijk is, is voor de ander enorm moeilijk. Dus niet zeggen dat je die niet gehaald hebt want ik vind van wel! Want het is gewoon moeilijk om dingen te durven. En daar weet ik alles van af! Verder heb je echt prachtige doelen voor mei! Mijn doel van mei is. Een feestje geven voor het eerst in 5 jaar (wat ik echt super spannend vindt). Leren te genieten van alle leuke dingen om me heen. En geen spijt te hebben van de dingen die me gewoon niet lukken.

  Liefs,
  Alice

  1. :-) <3
   Super goed dat je een feestje gaat geven! Ben heel benieuwd hoe het gaat. :) Laat je het nog weten? Ik denk aan je en duim voor je dat het goed gaat (en dat je de lat van 'wat is goed' niet te hoog voor jezelf legt!)
   Je hebt ook mooie doelen voor mei, heel veel succes!
   Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: