Close
Q&A: de antwoorden!

Q&A: de antwoorden!

Een tijdje geleden vroeg ik om vragen voor mijn Q&A! Vandaag de antwoorden op jullie vragen! 

Ik wil graag iedereen die een vraag heeft gesteld heel erg bedanken! :-) Ik vond het heel erg leuk dat er mensen waren die de tijd namen om een vraag te bedenken, jullie zijn lief. We gaan vandaag beginnen met de vragen die via mijn blog zijn gesteld.

Anita 
Op welk artikel ben je het meest trots?
Goede vraag! Het artikel waar ik het meest trots op ben is denk ik het artikel “7 dingen die vooral je niet moet zeggen tegen iemand met een angststoornis“. Hier vonden heel erg veel mensen met angst herkenning in en voor anderen was het een eye-opener. Dit artikel wordt ook nog steeds regelmatig gelezen.

Wat zou je tegen je 15e jarige zelf willen vertellen?
Tegen mijn 15-jarige zelf zou ik graag willen zeggen dat ik meer mag delen met de mensen om mij heen. Ik ben altijd heel erg gesloten geweest. Nu probeer ik dit langzaamaan wat te veranderen, dat gaat heel erg moeizaam. Ik vind het ook lang niet altijd fijn, maar ik denk wel dat het goed voor me is. Misschien was het nu makkelijker geweest als ik er eerder mee was begonnen!

Marion
Wat is het mooiste en wat het minste mooie wat je in je leven meegemaakt hebt en welke lessen heb je hieruit meegekregen?
Wat een mooie vraag!
Laten we positief beginnen. :-) Eerst het mooiste dat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik denk dat dat ‘tante worden’ is. Niet zozeer het gevoel van tante worden (dat is überhaupt geen gevoel natuurlijk), maar meer het hebben van een klein kindje in de familie. Ik ben altijd al de jongste geweest, eigenlijk overal. Dit is natuurlijk geen probleem, maar door mijn enorme liefde voor kindjes vond ik het altijd wel heel erg jammer. Ik kan zo genieten van bezig zijn met die kleintjes, ik vind het echt fantastisch! De les die ik hieruit heb geleerd… Dat is een beetje een moeilijke. Wat ik wel weet is dat ik heel erg veel leer van mijn kleine neefje en nichtje. Hun kijk op de wereld verandert mijn kijk op de wereld.
En dan nu negatief! Het minst mooie… Dat vind ik een hele lastige vraag. Misschien klinkt dat gek, aangezien een logisch antwoord zou zijn het overlijden van mijn pappa. Dat is zeker een heel erg heftig iets geweest en dat is nog steeds heftig. Uit het verliezen van mijn vader heb ik geleerd dat je het leven niet voor lief moet nemen. Hij was dan wel ziek, maar we hadden niet verwacht dat hij zo snel zou overlijden. Ik heb hierdoor geleerd meer te genieten van elke dag. De reden dat ik twijfel aan wat er op nummer 1 staat in het ‘minste mooie dingen’ lijstje, is dat ‘angst’ ook direct in mijn gedachten kwam. Dit beïnvloedt mij al mijn hele leven en op een best heftige manier. Hiervan heb ik geleerd dat ik moet doorzetten. Welke er op nummer 1 zou staan weet ik niet precies, dat vind ik erg lastig.

Thea
Als je een stuk fruit zou zijn, wat zou je dan zijn?
Haha, moeilijk! Ik probeer te bedenken of ik op een bepaalde stuk fruit lijk. Ik heb het figuur als een peer, maar dat vind ik geen leuk antwoord. ;-) Dus even denken… Ik denk dat ik ga voor een aardbei! Allereerst omdat ik hele zichtbare poriën heb (grapje). Daarnaast omdat een aardbei me aan de zomer doet denken en ik van de zomer hou. Ook is een aardbei zoet en ik wil graag een ‘zoet’ persoon zijn. Dat betekent voor mij: aardig, lief, vriendelijk etc. :-)

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Voor een goede nacht slapen. :-)

Hester
Een vraag… Hmm. Ik volg wel een aantal blogs van meiden met psychische problemen en ik vind het altijd een soort van lastig om de situatie dan in te schatten, omdat het internet op een bepaalde manier toch een schijnwereld is. Niet dat ik daar mensen om veroordeel hoor, ik vind het voor mezelf gewoon verwarrend. Mijn vraag is dus: hoe voel je je op dit moment (op het moment van schrijven of gewoon de afgelopen tijd, mag allebei)   
Goede vraag! Ik merk zelf ook dat ik dit verwarrend vind. Op dit moment gaat het best redelijk met me! Wat het verwarrend kan maken is denk ik dat het altijd ‘naar omstandigheden goed’ gaat met me. Ik was namelijk van plan om een heel positief stukje te schrijven hier, omdat ik me best wel goed voel. Toen ging ik nadenken, gaat het dan ook goed met me? Nee. Het gaat goed, als je alle negatieve dingen die er altijd zijn wegneemt. Wanneer ik een persoonlijke update schrijf, schrijf ik vaak ook over de negatieve dingen die er spelen, zoals mijn angsten. Wanneer iemand me vraagt hoe het gaat neem ik die niet eens meer mee. Die zijn er gewoon. Het gaat dus nu wel goed met mij. Ik voel me wel oké, heb geen last van het afbouwen van mijn medicatie, ben blij met mijn hond en konijntje, en ga zo maar door!

Hoe zie je je toekomst (sorry als die heel vervelend is)?
Geeft niks! Ik had gezegd dat je alles mocht vragen, dus ook dit mag. :-) Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe de toekomst eruit zal zien! Ik heb werkelijk geen idee wat haalbaar zal zijn in de toekomst. Ik hoop dat ik op een dag een eigen plekje kan krijgen waar ik fijn kan wonen, evt met een lieve huisgenoot en met genoeg geld om te kunnen leven. :-)

Waar word je blij van?
Er zijn heel erg veel dingen waar ik blij van word! :-) Je kunt natuurlijk alle kleine gelukjes gaan teruglezen, maar ik zal ook wat dingen noemen. :-) Ik word heel erg blij van zonnig weer, leuke kaarten, zwemmen, mijn huisdieren, mijn knuffelbeer, een knuffel op een goed moment, en zo nog veel meer! :-)

Sas
Mijn vraag: wat is je favoriete boek?
Oei, dat weet ik niet zo goed! Ik vind The Fault In Our Stars een heel mooi boek. Ook I Don’t Want To Be Crazy is een heel mooi boek! (Over een meisje met een angststoornis)


Er zijn ook nog vragen gesteld via Twitter!

Carlijn (twitter)
Aardbeien of kersen?
Je zou misschien denken dat dit een hele makkelijke is, aangezien ik eerder heb geantwoord dat ik een aardbei zou zijn wanneer ik een stuk fruit zou zijn, maar toch vind ik het een moeilijke vraag, haha. Ik hou van allebei! Als het aardbeien uit eigen tuin zijn ga ik daar voor!

Wie is je allerliefste volger?
Carlijn ;-)

Draag je altijd twee dezelfde sokken? 
De laatste tijd wel, behalve wanneer het witte sokken zijn – die vind ik namelijk zo moeilijk allemaal uit elkaar te houden en daar heb ik geen geduld voor (dan zou ik elk randje moeten gaan checken aan elke sok en zoveel geduld heb ik niet). Vroeger droeg ik altijd twee verschillende sokken, omdat ik dacht dat dat cool was!

Wat wil je bereiken op bloggebied?
Echt een bepaald iets wat ik wil bereiken heb ik niet. Ik wil graag doorgaan met bloggen om zo mensen te inspireren, helpen en informeren. 

Wat is je lievelingseten?
Moeilijk! Ik vind zo veel lekker, haha. Sushi, pannenkoeken, vegetarische kip tandori, enchiladas… Ik vind alles lekker! Maar ik denk dat als ik moet kiezen, dat ik dan toch voor gebakken aardappeltjes met een vegetarische vleesvervanger en appelcompote of sperzieboontjes kies. Lekker simpel, haha. :-)

Dirk
Wat wil je worden als je groot bent?
Lief, stoer, verstandig, behulpzaam, avontuurlijk, en moeder!

Wat was je droom toen je kind was?
Juffrouw worden, of mamma. :-)

Tada, als laatste de vragen die via Instagram aan me zijn gesteld!

Carlijn
Waar droom je van?
Alweer zo’n moeilijke vraag! Hier heb ik het toevallig vorige week in therapie over gehad. Ik heb werkelijk geen idee! Ik denk dat ik wel droom van een toekomst met minder angst!

Dina
Wat is je eerste herinnering?
Ik vind het altijd zo lastig wat precies herinneringen zijn en wat je ‘weet’ van foto’s. Wat ik me nog denk te kunnen herinneren is dat ik op de peuterspeelzaal was met mijn beste vriendinnetje van toen (zij is heel erg lang mijn beste vriendinnetje geweest). We waren toen samen op een bank aan het spelen. Op die bank lag een deken en toen lag ik bovenop en toen gleed de deken eraf en vielen we allebei op de grond.

Lesley
Wat is jouw belangrijkste doel in je leven?
Lekker cliché: gelukkig zijn/worden!

Nathalie
Wat is jouw droombaan?
Op dit moment? Een baan waarbij ik lekker helemaal alleen thuis achter mijn computertje kan werken. ;-)

Leonica
Wat is het leukste compliment dat je ooit hebt gekregen?
Iedereen is wel goed in moeilijke vragen bedenken zeg! ;-) Complimenten ontvangen (en geven) vind ik heel erg moeilijk. Is het wel goed genoeg? Denkt de ander niet dat ik lieg? Is het niet ‘niet goed genoeg’? Ik ga voor deze vraag twee complimenten noemen: eentje over mijn innerlijk, en eentje over mijn uiterlijk. Dit omdat ik vind dat deze twee zo verschillend zijn! Uiterlijk: pas zei iemand me op Instagram dat ik ‘mooi zacht’ was. Dat vond ik een prachtig compliment! Innerlijk: Oef, deze is moeilijker! Ik denk dat voor mij het compliment dat ik behulpzaam ben wel heel erg veel waard is.

Miss Paperfection
Wat is je favoriete quote?
“A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking, because its trust is not on the branch, but on its own wings.” :-)

Janneke
Wat maakt jou het vrolijkst?
Lekker weer! En ijsjes! En uiltjes! En konijntjes! En honden! En en en en… Alles maakt mij blij! (Grapje, maar wel veel!)

Wat is het belangrijkste in je leven?
Lief zijn voor anderen.

Emily
Als je een toverstaf had, wat zou je dan veranderen?
Als ik een toverstafje had zou ik de wereld een vreedzamere plek maken. Geen oorlogen meer!

Wat in je leven wil je juist precies zo houden als nu?
Dat is een moeilijke. Ik denk dat ik graag de band met mijn moeder zo zou houden als hij nu is. De band is volgens mij erg goed en ik zou niet zonder willen. :-)

Wat is jouw grootste inspiratiebron?
Ik heb geloof ik niet echt een grote inspiratiebron. Ik haal mijn inspiratie voor van alles echt overal vandaan. Ik lees graag artikels waarvan ik inspiratie krijg, ik bekijk graag instagrams of blogs die mij inspireren. Als ik een persoon in mijn leven zou mogen kiezen die mij inspireert is dat mijn moeder! Lees hier waarom ik zo enorm veel bewondering voor haar heb!

Susan
Weet niet of het nog mag, maar: als je iets zou mogen veranderen in je leven, waaraan zou je dan bij het wakker worden als eerst merken dat deze verandering heeft plaatsgevonden?
Het mag zeker nog! :-) Als ik iets zou mogen veranderen… Oef… Ik denk dat ik dan al mijn angsten weg zou toveren. Dat zou ik ’s ochtends direct merken. Al direct bij het opstaan, of misschien zelfs wel wanneer ik ’s nachts wakker word. Ik zou dat merken aan het feit dat mijn hoofd niet direct vol zit met piekers en angsten! Ik zou gemakkelijker op kunnen staan en uitkijken naar alle leuke dingen die ik die dag weer ging doen.

Bedankt voor alle vragen! Ik vond het heel erg leuk om ze te beantwoorden. 
Liefs

28 thoughts on “Q&A: de antwoorden!

  1. Wat een mooie uitgebreide antwoorden heb je gegeven! En vooral ook een hoop positieve antwoorden. Tof om te lezen!

  2. Wat ontzettend mooi om al je antwoorden te lezen. Ik snap… Nee, dat zeg ik niet goed. Ik weet natuurlijk niet hoe het is om je vader te verliezen, maar ik snap dat je ook je angsten noemt. Die zijn zo bepalend voor alles. Heel mooi. Tof dat je er zoveel tijd ingestoken hebt.

  3. Wat zijn er leuke en bijzondere vragen gesteld! Ik vond het leuk om je door de antwoorden beter te leren kennen. Dat is toch altijd wel leuk aan dit soort blogjes! :)

  4. Wat een hoop mooie en diepgaande vragen zijn er gesteld. Fijn om je zo nog beter te leren kennen en een mooie boodschap die je aan je 15 jarige ik wil vertellen.

  5. Super leuk dat je alle vragen zo uitgebreid beantwoord hebt! Ik heb in de drie jaar dat ik blog nog nooit een Q&A gedaan terwijl het me wel heel leuk lijkt, maar ik ben stiekem bang dat mensen helemaal geen dingen aan me te vragen hebben, haha.

  6. Wat een leuke post en wat een leuke vragen heb je gekregen. Ik heb denk ik even de post gemist waarin je vragen kon stellen, helaas. Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd naar het boek over een meisje met een angstoornis. Ik heb even het boek opgeschreven en ik hoop dat ik niet vergeet om dat boek te gaan kopen/lezen.

  7. De vraag over het compliment.. Ik denk dat dat mijn favoriet is! Leuk om jouw antwoorden te lezen. En wauw die quote vind ik zo mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: